Du liker å ha friske urter på kjøkkenbenken, men synes de er vanskelig å holde de du kjøper på butikken i live lenger enn 3 dager? Mange urter er enkle å ta avleggere av, og på den måten kan du ha friske urter på benken hele året og du trenger bare å kjøpe én plante!

Basilikum er kanskje den enkleste urten å ta avleggere av, og alt du trenger å gjøre er oppsummert under i 5 enkle steg:

  1. Knip av en eller flere stilker, og plukk vekk de nederste bladene.
  2. Fyll et lite glass med vann, og sett stilkene oppi.
  3. Bytt helst vann hver dag.
  4. Etter ca. 1 uke vil du se at stilkene har fått røtter. Når disse har blitt 2-3 cm er det på tide å plante de i jord.
  5. Trikset er å ikke plante de i for små potter, for da vil de tørke lett. Du kan plante mange slike i en potte for store og frodige benkurter.

Basilikum har godt av å bli knepet ned jevnlig for å holde seg frodig og fyldig. Og hvis du ikke akkurat da trenger basilikum i matlagingen, kan du jo putte de i vann! Gjør du dette jevnlig vil du alltid ha frisk og fin basilikum på benken, og da kan du bake så mye pizza du bare vil!