Luke

Jo bedre vi luker på høsten, jo bedre start får vi når snøen smelter til våren. Mange ugresslag spirer nå, og danner små rosetter som overvintrer. Fjerner du de nå, slipper du å begynne å luke med det samme snøen smelter neste år. Det er også et godt tips å fjerne snegleegg hvis du finner. Et lurt sted å lete er under heller, mellom plankebiter og ellers der det måtte være mørkt og fuktig.

Ingen beskjæring nå

Gjødslig kan vi vente med til våren. Nå er det best å la plantene avslutte veksten og få forberede seg på vinteren. Derfor er det også lurt å vente med de store beskjæringene til våren. Beskjæring provoserer frem ny vekst, som kan bli skadet av kulde og vinter. 

Løk for neste vår

Krokus, tulipaner og påskeliljer i bedet neste vår? Da må du sette løkene nå! Det er lurt å sette løkene med en gang du har kjøpt de, så de ikke tørker. Putter du løk i potte, er det viktig å huske på god drenering så ikke løken råtner med mye nedbør.  

1-2-3 vinterklart

En vinterklar hage er en ryddig hage. Vask og rydd, og få alt i hus. Flytt eksotiske og varmekjære planter inn. Det er både gøy og mer miljøvennlig og overvintre planter, og det gjør du best ved å oppbevare de i 5-10 grader med godt dagslys/plantelys. Både fuksia, pelargonia og oliventrær og flere kan overvintres. Husk å skru av utekraner, og tøm slangene for vann. Har du georgineknoller i hagen, er det nå tid for å ta disse inn. Neste år vil plantene bli enda større!