Gjenbruksbrød

På Lindum lager vi gjenbruksbrød! Hverken svaner eller ender har godt av å spise gjærbakst, og derfor er det mye bedre at vi gjenbruker tørre brødskalker og lager nytt brød i stedet!

Fremgangsmåte

Ta to 2 ”gamle brød” eller rester fra ”gamle brød” (som har blitt litt tørre).  Brødet skjæres opp i små biter, og legges til bløyt i ca 8 timer.Tilsett så:1 ½ ss sukker70 g tørrgjær150 g smeltet smørhvetemel til deigen er passe tykkDu kan også bruke litt honning for å heve smaken! Stek brødet på nederste rille i stekovnen, på 200 grader i ca 40 minutter. Du kan gjerne skru ned gradene litt mot slutten av steketiden.

Vær kreativ

Her er det bare fantasien som setter grenser! Bruk ulike urter som rosemarin, basilikum eller oregano så blir gjenbruksbrødet et supert supplement til middagen!

Hvitløksbrød

Du kan også knuse kvitløk og lage ditt eget hvitløkssmør som du smører i sprekkene du lager i brødet. 1-2-3 og du har gjenbruks-hvitløksbaguetter! Bon apetitt!