Gjenbruksbrød

Når brødet blir tørt synes de fleste av oss at det ikke er noe godt lenger. Da kan man kutte det opp og lage brødkrutonger av det, ha det i steikovnen og lage ostesmørbrød eller selvsagt gi det til fuglene. Et fjerde alternativ som vi i Lindum har lang tradisjon med å gjøre, er å lage gjenbruksbrød av brødet som blir til overs i kantinen.

Fremgangsmåte

Ta to 2 ”gamle brød” eller rester fra ”gamle brød” (som har blitt litt tørre).  Brødet skjæres opp i små biter, og legges til bløyt i ca. 3 timer(det gjør ikke noe om det ligger lenger, heller).

Tilsett så:

1 ½ ss sukker
50 g gjær
150 g smeltet smør
mel til deigen er passe tykk

Du kan også tilsette honning underveis for å heve smaken.

Stek brødet på nederste rille i stekovnen, på 210 grader i ca 35 minutter. Du kan gjerne skru ned gradene litt mot slutten av steketiden.

Vær kreativ

Her er det bare fantasien som setter grenser! Bruk ulike urter som rosemarin, basilikum eller oregano så blir gjenbruksbrødet et supert supplement til middagen!

Hvitløksbrød

Du kan også knuse kvitløk og lage ditt eget hvitløkssmør som du smører i sprekkene du lager i brødet. 1-2-3 og du har gjenbruks-hvitløksbaguetter! Bon apetitt!

Tid for å nye!

Serveres gjerne rett fra ovnen, men er også godt dagen etter. Se hvordan Drammenserne responderte på brødet vårt her.

Oppskrift gjenbruksbrød