Har søkt om midlertidig steinlager i Oredalen
Lindum Oredalen har gjenopptatt søknaden fra 2020 om etablering av midlertidig steinlager på anlegget i Oredalen for overskudd av sprengstein.
— Utvidelsen av deponiet vil gi store mengder sprengstein som siden skal knues til pukk og benyttes som byggemateriale i gropa hvor deponiet bygges ut, forklarer anleggsleder Egon Johannesson.
Sprengingen vil gi en del overskuddsstein Lindum Oredalen ikke trenger til sine interne prosjekter. Disse overskuddsmassene er planlagt solgt til eksterne kunder. Søknaden handler om å kunne ha rene arealer til å lagre og knuse stein. Det er en nødvendighet slik at vi kan holde den rene steinen adskilt fra arealer som benyttes til forurensede masser.
— Vi ser det som en fin mulighet å utnytte returtransportene med bilene som leverer masser til oss, slik at de får med seg rene pukk- og grusprodukter på bilene tilbake til bygg- og anleggsprosjekter, utdyper Egon.
Lagret legges til den nordre delen av planområdet, som er regulert til massedeponi. Høyden på steinlageret blir i stor grad skjermet av terrenget rundt og lite synlig fra naboeiendommene. Lindum Oredalen har fått utført støyberegninger med tanke på produksjon av pukk og grus, og beregningene viser at gjeldende grenseverdier i selskapets tillatelse vil overholdes for alle driftssituasjoner ved å etablere støyvoll mot vest.
Lindum har høyt fokus på miljø, og en viktig del av også dette arbeidet er beskyttelse av omkringliggende natur. Lageret av ren stein og steinprodukter vil ikke gi negativ påvirkning på vannkvaliteten til Sagenebekken. Det er planlagt for tiltak som vil sikre sedimentasjon av steinpartikler i avrenningen fra arealet.
På bilde: Egon Johannesson (bilde tatt i en annen sammenheng)