Finnes det et liv etter døden?

For søpla vår gjør det det. Det kalles sirkulærøkonomi. Dritbra er en lettbeint podcast om søpla vår, og livet etterpå. For når vi lukker igjen lokket på søppeldunken og tenker «hasta la vista», har søpla så vidt begynt sin reise.

Dritbra kan lyttes til der du hører podcast, og for eksempel her:

Apple PodcastsSpotifyGoogle podcasts

Lilleheie, myter og søppel

Søppel, dynga og «alt går i samme dunke» er fortid, og komiker, TV-kjendis og skuespiller Håvard Lilleheie tar praten med spennende gjester om hva som er nåtid og fremtid. Det blir prat om biogass, forskning og tomater dyrket på ditt og mitt matavfall, og det blir avsløringer om hvilke utfordringer strømpebukser i kloakken og steikepanner i matavfallet gir. Men aller mest kan du glede deg til god stemning og en god «dæsj» fremtidsoptimisme når du hører på Dritbra. For mens media skriver mye om alt som ikke fungerer så godt i dagens avfallsbehandling, ønsker vi å også fokusere på de mange gode nyheter folk flest kanskje ikke kjenner til eller har tenkt over om søpla si. For å lære noe nytt skal ikke være slitsomt, det skal være gøy!

Cecilie Skog plukker sneip i Oslos gater

Hun var første norske kvinne som beseiret både Nordpolen, Sydpolen og Mount Everest. I første episode av Dritbra innrømmer eventyreren Cecilie Skog (46) at hun jakter på sneip i Oslos gater. Eventyreren og friluftentusiasten byr på egne erfaringer og betraktninger rundt plastproblematikken.

46-åringen, som blant har flere turer med komiker Truls Svendsen på samvittigheten, har tilbragt flere timer enn de fleste ute i skog og mark, og sett mye søppel og plast på avveie. I dag er polfareren også ambassadør for «Loop og Plukkposen», og Cecilie er ofte å se med rumpa i været der hun plukker søppel og sneip i skogen eller rundt i Oslos gater.

– Jeg er spesielt på jakt etter sneipen. Sneip inneholder nemlig 80 prosent mikroplast, forteller polfareren entusiastisk.

Foto: TINE, Ole Martin Buene