Podcasten DRITBRA

Gjenvinning av bæsj til biogass? Dritbra. Nye møbler av kvernet returtreverk? Dritbra. Dyrke tomater på matavfallet vårt? Dritbra. Podcasten DRITBRA er Lindums nye podcast om søppel og drit, der vi løfter frem det gode med dagens avfallsbehandling og dykker ned i ulike temaer i det noe myteomspunne riket søppel og drit.

Uansett hva vi velger å kalle det, skal vi forholde oss til søppel på en eller annen måte i all fremtid. For så lenge det finnes mennesker, vil det finnes søppel og drit. I DRITBRA tar vi opp ulike temaer, som bl.a. matsvinn, kildesortering, kloakk og plast på en lettbeint måte – og vi tør og påstå at du vil bli overrasket over et og annet underveis i episodene.

Mens media skriver mye om alt som ikke fungerer så godt i dagens avfallsbehandling, ønsker vi å også fokusere på de mange gode nyheter folk flest kanskje ikke kjenner til eller har tenkt over om søpla si.

Lilleheie, myter og søppel

Programleder for podcasten er komiker, skuespiller og TV-kjendis Håvard Lilleheie som nylig fikk testet ut sine militære talent i «Kompani Lauritzen» samt sine praktiske kunnskaper sammen med Jon Almås i «Praktisk info», erfaringer som muligens kan være nyttig nå han tar for seg store og små emner innenfor det for mange litt myteomspunne temaet; avfall.

– Hva er de gode nyhetene? Spør programlederen og Strømsgodset-patrioten i podcasten som avfalls- og gjenvinningsselskapet Lindum i Drammen står bak. Og gjenvinningsselskapet mener det faktisk er mange gode nyheter folk flest kanskje ikke kjenner til eller har tenkt over når det kommer til «søppel og dritt».

Cecilie Skog plukker sneip i Oslos gater

Hun var første norske kvinne som beseiret både Nordpolen, Sydpolen og Mount Everest. I første episode av Dritbra innrømmer eventyreren Cecilie Skog (46) at hun jakter på sneip i Oslos gater. Eventyreren og friluftentusiasten byr på egne erfaringer og betraktninger rundt plastproblematikken.

46-åringen, som blant har flere turer med komiker Truls Svendsen på samvittigheten, har tilbragt flere timer enn de fleste ute i skog og mark, og sett mye søppel og plast på avveie. I dag er polfareren også ambassadør for «Loop og Plukkposen», og Cecilie er ofte å se med rumpa i været der hun plukker søppel og sneip i skogen eller rundt i Oslos gater.

– Jeg er spesielt på jakt etter sneipen. Sneip inneholder nemlig 80 prosent mikroplast, forteller polfareren entusiastisk.

Foto: TINE, Ole Martin Buene