Se videostuntet der Lindum ønsker å hjelpe drammenserne – en ting kan vi avsløre: det går ikke helt som planlagt! Se video nederst i saken.

Årlig kaster nordmenn nærmere 2,3 millioner tonn med søppel. Rundt omkring i Drammen ligger det likevel noen hundre kilo her og der i kjellere og garasjer – som strengt tatt burde vært kildesortert og gjenvunnet.

For selv om gjenvinningsstasjoner har gjort det enklere for oss å bli kvitt søppel på en miljøvennlig måte, er det ofte en ting som holder oss tilbake: dørstokkmila.

– Vi ønsker å gjøre noe bra for byen vår, og har tatt med oss en container og litt bærehjelp, sier en engasjert Frøydis Borgen. Hun er salgsansvarlig for containerutleie for Lindum.

ET LITE STUNT

Det er selvfølgelig ikke hverdagskost at Lindum gratis tar med seg container ut til folket. Frøydis tror også folk har blitt flinkere til å bli kvitt søpla si selv:

– Gjenvinningstasjonene er lett tilgjengelige, i tillegg til at grovavfall hentes i gatene to ganger årlig.

At folk er flinke med søppel, fikk forsåvidt Frøydis og hennes kollega Morten erfare ganske raskt. De første husene de banket på dørene til, hadde ikke søppel å kaste!

– Etterhvert oppdaget vi at noen enda ikke hadde kvittet seg med juletrærne sine. Så da fikk vi i hvert fall dekket bunnen av containeren. De får komme til oss hvis de egentlig samler på gamle juletrær, ler Frøydis.

Senere på ettermiddagen kom Frøydis og Morten over en gullgruve: Noen var tydeligvis i gang med å pusse opp kjøkkenet! Tommy Hansen ble derfor veldig gla da han så den grønne containeren bli plassert utenfor verandaen full av gammelt kjøkkeninventar.

– Det blir en del søppel, selv ut av et lite kjøkken som skal pusses opp. Det passet meg veldig bra at Lindum kom nå!

CONTAINER TIL DEG

Å leie container koster mindre enn mange tror, og er svært praktisk når mye rot skal vekk.

Sjekk pris på leie av container med vår prisveiler »